Dental Implants

Az implantátum fogászati ​​eszköz, amelyet műtéttel szájüregbe alkalmaznak, és az állkapocscsontba (osteointagráció) van integrálva.

Implantátum típusok:

Az implantátumok különböző formákra vannak felosztva a forma, az anyag, az idő és az alkalmazási hely stb. Alapján. Itt beszélünk az implantátum anyagáról és időpontjáról a fog eltávolítása után. Napjainkban az implantátumiparban leginkább biokompatibilis  titán, csontbarát tulajdonságainak köszönhetően.

Implantátumot lehet alkalmazni az extrakció vagy fog eltávolítás idején az azonnali beültetés idején, vagy 2-3 hónappal a fogeltávolítása után. Az implantátumok műtétje 2 különböző módon történhet. Egyfázisú beültetés vagy kétfázisú. Az egyfázisú beültetésnél az egész implantátumot, amelynek fejét egy komponens alkotja, és ugyanazon a napon (ideiglenesen) az implantátumra egy koronát lehet alkalmazni, és a beteg az első naptól fogva használhatja a fogat.Úgy hívják az azonnali implantátumot. Másrészt azokon a területeken, ahol az egyfázisú implantátum nem képes a műtét valamennyi aspektusát támogatni, a kétfázisú implantátumokat 1-lépcsős implantációs műtét alkalmazásával alkalmazzák, majd a gyógyulás és a csontszerkezet várakozási idejét az implantátumra, amely 4-8 hétig tart …

Akkor a 2-lépcső az implantátum helyének újbóli megnyitása (felszabadítás) és az ínyformázó behelyezése. Körülbelül 10 nap elteltével a protézis része megtörténhet.

Miért a fogászati ​​implantátumokat válasszuk?

A fogászati ​​implantátumok az egyetlen lehetőség, ha a kivehető fogpótlások helyett a fix fogpótlást szeretnénk használni, vagy a hiányzó fogaknál nem szeretnénk előkészíteni a szomszédos fogakat.

A sikeres implantátum várható élettartama a szájban, természetesen figyelembe véve az általános egészséget és a szájhigiénét.

 

Kockázati tényezők vagy ellenjavallatok:

-Cukorbetegség; Konzultáljon a páciens orvosával (HbA1c <6,5%), profilaktikus antibiotikumokkal. Jól kezelt cukorbetegség, relatív ellenjavallat.

-Dohányzó;  Erős dohányosok !!!

-Immunszuppresszió: konzultáljon orvosával, profilaktikus antibiotikummal.

-HIV és AIDS: konzultáljon az orvossal a késleltetési fázisban. Profilaktikus antibiotikum. A higiéniai követelmények szigorú betartása.

-A véralvadásgátló gyógyszerek

SEND A MESSAGE!